Lähiopetus- ja eLive-valmennuskurssin sisältö

Ekonomivalmennuksen valmennuskurssi valmentaa sinua kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan pääsykokeeseen. Suomenkielisessä Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ovat mukana Aalto-yliopistonJyväskylän yliopistonOulun yliopiston ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulut, Itä-Suomen,Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

 

Huolehdimme kurssilaistemme turvallisuudesta lähiopetuskursseillamme!

 1. Seuraamme jatkuvasti covid19(koronavirus)-tilanteen kehitystä. Huomioimme viranomaisten ohjeet ja suositukset toiminnassamme:
  • Tarjoamme luokissa käsidesiä.
  • Jos viranomaisohjeet suosittavat maskien käyttöä kurssiemme alkaessa tai ollessa käynnissä, tarjoamme suu-nenäsuojaimet kurssilaistemme käyttöön.
  • Flunssaoireisena tai korona-altistuneena ei saa osallistua lähiopetukseen. Tämä koskee sekä kurssilaisiamme että opettajiamme.
  • Ulkomaanmatkan jälkeen tulee huomioida voimassa olevat viranomaisohjeet koronariskistä. Ajankohtaiset ohjeet löydät täältä.
 2. Tarvittaessa pystymme siirtymään lähiopetuksesta etäopetukseen hyvin nopeasti ja järjestämään opetuksen verkkoyhteyden välityksellä alkuperäisen lähiopetusaikataulun mukaisesti.
 3. Jos sinusta tuntuu, että haluat ilmoittautumisesi jälkeen vaihtaa lähiopetuskurssin eLive-kurssiksi (online-etäopetuskurssi) tai verkkovalmennuskurssiksi, voit halutessasi vaihtaa kurssia.
 4. Halutessasi voit kysyä lisätietoja lähiopetuskäytännöistämme asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@ekonomivalmennus.com.

Mikä on eLive(online)-kurssi?

eLive on kevään 2021 uutuuskursimme. eLive-kurssilla järjestetään yhteensä 162 oppituntia aikataulutetusti. Suurin ero lähiopetuskurssiimme on se, että eLive-kurssille voit osallistua mistä tahansa eli se on niin sanottu etäkurssi. Kurssi sopiikin erityisesti sinulla, joka haluat osallistua opetukseen aikataulun mukaisesti omassa suosikkipaikassasi! Moni kurssilainen kokee, että aikataulutetut opetuskerrat antavat lukemiseen hyvän rytmin ja selkärangan. Lähiopetuskurssin opetus tapahtuu luokkahuoneessa, jossa on kerralla useita opiskelijoita. eLive-tunnilla sinulla on mahdollisuus osallistua opetukseen ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Osa kurssilaisistamme nauttii siitä, että pääsee opetuksen yhteydessä vaihtamaan ajatuksia kaverin kanssa, osa taas arvostaa sitä, että opetustilanteessa saa keskittyä vain opetukseen ja omiin ajatuksiinsa. eLive-tunnilla opettajan opetusmateriaali on suoraan näytölläsi eikä opetuksen seuraaminen voisi olla helpompaa!

 

eLive- eli online- eli etäopetus tapahtuu Zoom-oppimisympäristössä, mikä mahdollistaa vuorovaikutteisen oppimistilanteen. Zoom-ympäristössä pääset kysymään opettajalta kysymyksiä täysin reaaliaikaisesti, samoin kuin pääsisit kysymään luokkatilassa. Voit itse päättää haluatko kysyä mikin vai chatin kautta. Keväällä 2020 kurssilaisemme hyödynsivät kyselymahdollisuuksia laajaasti ja eLive-tunneille saatiikin aikaiseksi monipuolista keskustelua.

 

Mikä on verkkokurssin ja eLive(online)-kurssin ero? eLive-kurssin voit ajatella olevan etäopetuskurssi; Pääset osallistumaan aikataulun mukaan pidettävään opetukseen juuri sieltä, mistä itse haluat. Opetuksen ohessa pääset myös kysymään opettajilta reaaliaikaisesti mieltäsi askarruttavista asioista. Verkkokurssilla sinulla on käytössäsi vain luentotallenteet ja kysymään pääset keskustelupalstoilla. Opetukseen osallistuvilla luentotallenteet toimivat erinomaisena kertauksena! Opetus, on se sitten reaaliaikaista tai luentalteelta tulevaa, edesauttaa vaikeimpien ja eniten soveltamiskykyä vaativien valintakoevaatimusten ymmärtämistä. Vaikeimpia teemoja on vaikea oppia syvällisesti vain lukiokirjoja lukemalla tai tehtäviä tekemällä. 

 

eLive-kurssilla pääset nauttimaan samojen huippuopettajien opetuksessa kuin lähiopetuskurssilla. Samaiset opettajat opettavat myös luentotallenteilla sekä vastaavat keskustelupalstoilla kurssilaisten kysymyksiin. Huomaa siis, että tutorit eivätkä opiskelijat osallistu opettamiseen millään kurssillamme.

 

eLive-kurssi on mahdollista vaihtaa vielä kahden ensimmäisen kurssikerran jälkeen verkkovalmennuskurssiksi ilman lisäkuluja.

 

Kurssilaistemme kommentteja eLive-tunneista

Korvasimme loppukevään 2020 lähiopetuskurssit koronaviruksen (covid19) takia eLive-tunneilla. Alla on kurssilaistemme kommentteja eLive-tunneista:

 

"Hankalatkin asiat väännettiin rautalangasta. Opetus on oli selkeää ja kannustavaa. Positiivisena yllätyksenä eLive-luennot toimivat paremmin kuin osasin kuvitella! Lisaksi tallenteina niitä oli jopa mukavampi katsoa verrattuna lähiopetuksessa kuvattuihin videoihin."

 

"Monipuolisuus; ei ainostaan luennointia, vaan myös hyviä tehtäviä pohdittavaksi. Lisäksi tunneilla tuli keskustelua (myös eLive) asioista, joita ei välttämättä itse pelkkien kirjojen avulla ollut oivaltanut. Selkeää ja hyvää opetusta."

 

"Diat olivat selkeitä ja zoom tunnit (eLive) sujuivat sen myötä ongelmitta. Olosuhteisiin nähden todella hyvää opetusta ja todella nopeasti reagoitte asiaan."

 

"Luennot olivat miellekkäitä seurata myöhäisestä kellonajastakin huolimatta."

 

"Opetus oli ensiluokkaista, ja eLive tunnit olivat tosi hyvin toteutettuja :) "

 

"Kontaktiopetus alkukeväästä sujui erinomaisesti, kuten myös eLive-opetus. Siirtyminen eLiveen tehtiin minusta onnistuneesti."

 

"eLive oli positiivinen yllätys, ja antoi ainakin itselleni hyvät puitteet opiskella itselleni mieluisessa paikassa. Myös luentotallenteet olivat mielekäs tapa kertailla."

 

"Hyvä kurssi. Sain paljon irti vaikkei oma opiskelu määrä ollut mikään taivasta hipova. eLivet erittäin hyödyllisiä."

 

"Matematiikan tunnit olivat todella selkeitä ja zoom tunneista (eLive) huolimatta sai selitettyä asiat todella yksinkertaisesti, ja siten että ymmärsi asian."

 

"Ottaen huomioon, sen että matematiikka kolmesta vaikein aine toteuttaa zoomin (eLiven) kautta opetus oli silti hyvin laadukasta tänä keväänä."

 

Lähiopetus- ja eLive-kurssin sisältö:

 • 162 oppituntia + opetusvideot 104 oppituntia = 264 oppituntia (markkinoiden eniten oppitunteja)
 • Kurssiin kuuluu 32 lähiopetus- tai Zoom-oppimisympäristöopetuskertaa, joista 10 on verkkovälikokeita, jotka tehdään itsenäisesti.
 • Kaikkien aineiden tehokas opetus huippuopettajien johdolla
 • Opiskelutekniikka 16 ot
 • Harjoituspääsykokeet 56 ot (14 kpl): 4 harjoituspääsykoetta ja 10 harjoituskoetta verkko-oppimisympäristössä
 • Matematiikka (tilastot ja todennäköisyys MAB5 ja todennäköisyys ja tilastot MAA10) 30 ot
 • Taloustieto (YH2) 30 ot
 • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1) 20 ot
 • Aineiston osuus ja aineistotehtävät valintakokeessa 5 ot
 • Taloudellisen tilastojen ja kuvioiden tulkinta sekä liiketoimintaosaamisen perusteet 5 ot
 • Kattavat tiivistelmät sekä painettuna että sähköisesti kaikista aineista
 • Yli 4500 aktivoivaa pääsykokeen tyyppistä tehtävää ratkaisuineen
 • Vanhoja valintakokeita malliratkaisuineen
 • Neuvonta kaikissa pääsykokeeseen ja kauppakorkeakouluun hakemiseen liittyvissä kysymyksissä
 • Kannustava ja motivoiva ilmapiiri
 • Tehokkaan oppimisen opetus
 • Suomen laajin verkkomateriaali (tehtävät ja videot) 
 • Verkko-oppimisympäristö, joka sisältää kurssimateriaalit sähköisessä muodossa
 • Verkkovalmennuskurssi, joka sisältää kaikki valmennuskurssiluennot videoituna. Opetusvideoita on yhteensä yli 100 oppituntia. Voit katsella videoita rajattomasti!
 • Verkko-oppimisympäristössä voit esittää ainekohtaisilla keskustelupalstoilla liittyviä kysymyksiä opettajillemme
 • Oppimiskone, rajaton määrä harjoituskokeita ja -tehtäviä. Verkko-oppimisympäristö Moodlessa kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti erilaisia harjoituskokeita. Oppimiskoneessa on yli 50 erilaista harjoituskoevaihtoehtoa. Kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti ainekohtaisia kokeita yhdestä aineesta koekirjasta tai vain osasta sitä. Voit siis harjoitella tehtäviä aine tai kappalekohtaisesti. Halutessasi voit opetella niitä osa-alueita, joissa koet tarvitsevasi eniten harjoitusta. Voit myös tehdä rajattomasti laajempia harjoituskokeita, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Keväällä 2020 valmennuskurssilaisemme tekivät yhteensä yli 450 000 harjoituskoetta ja vastasivat yli 5,6 miljoonaan harjoitustehtävään Moodle verkko-oppimisympäristössämme. Oppimiskone on tarkoitettu itsenäiseen harjoitteluun ja sitä ei käytetä oppitunneilla eikä sillä korvata opetusta.
 • Oman osaamisen seuranta
 • Valmennuskurssilla harjoitellaan aineistokoetta ja oikeaa tapaa perehtyä aineistoon aikarajoite huomioiden. Kurssilla opetellaan, miten sinun tulisi suhtautua kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon.
 • Ekonomivalmennus on laajentanut toimintaansa myös matematiikan abikursseihin. 
  Voit tutustua matematiikan abikurssien sisältöön tarkemmin seuraavassa osoitteessa: https://yo-valmennus.fi

Ekonomivalmennuksen valmennuskurssilla ja verkkovalmennuskurssilla saat ylivoimaisen edun suhteessa muihin kursseihin. Kursseillemme osallistuu keväällä lukuisia kauppakorkeaan hakijoita (keväällä 2020 yli 1000 kurssilaista), jotka tekevät kurssiin kuuluvat harjoituspääsykokeet samaan aikaan. Julkaisemme kurssilaisten koetulokset nimettöminä verkkoympäristössämme. Voit siis verrata omaa osaamista suhteessa muihin hakijoihin!

 

Kurssimateriaalit saat käyttöösi heti, kun ensimmäinen osa kurssimaksusta on maksettu.

 

Verkkoympäristömme uudet ominaisuudet

 • Oppimispolut
  • Oppiainekohtaiset oppimispolut johdattavat sinut läpi valintakoeoppimäärien loogisesti edeten. Jokainen oppimispolku koostuu useasta oppitunnista, joissa teoriaan perehdytään tekstin, kuvien ja videoiden avulla. Oppitunnit myös syventävät lukiotietojasi siellä, missä se valintakokeen näkökulmasta on keskeistä. Jokainen oppitunti päättyy kertauskysymyksiin, joiden avulla pääset testaamaan omaa osaamistasi oppitunnin aihepiiristä. Kun olet vastannut kysymyksiin oikein, opintopolku johdattaa sinut seuraavalle oppitunnille. Näin sinun ei tarvitse itse miettiä, mitä tehdä seuraavaksi. Halutessasi voit myös palata polulla taaksepäin kertaamaan aiempien oppituntien sisältöjä.
  • Ekstrana oma oppimispolkunsa matematiikan perustaitojen kertaamiseen valintakokeen näkökulmasta!
  • Huomaa, että oppimispolkujen lisäksi sinulla on käytössäsi sähköiset ja painetut oppiainekohtaiset teoriatiivistelmät.
 • Osaamisen seuranta
  • Pääset seuraamaan osaamisesi kehittymistä sekä oppiainekohtaisesti että kokonaisuutena. Halutessasi voit myös verrata omaa edistymistäsi muihin kurssilaisiin!
 • Oppimiskoneen toistotoiminto
  • Oppimiskone tarjoaa sinulle niitä tehtäviä, joita et ole aiemmin osannut. Tämä auttaa sinua keskittymään vaikeimmiksi kokemiesi asioiden oppimiseen.
 • Ajankäytön seuranta
  • Kuinka paljon niitä opiskelutunteja onkaan kertynyt? Ajankäytön seuranta auttaa sinut tässä.

Valmennuskurssimme rakentuvat useasta eri kokonaisuudesta:

1. Opiskelutekniikan opetus, tehokas opiskelu ja avaimet opiskelupaikan saavuttamiseen (14 ot)

 

Valmennuskurssi alkaa opiskelutekniikan opetuksella. Tuntien tarkoituksena on auttaa sinua valmistautumaan pääsykokeeseen tehokkaasti ja oikealla tavalla. Keskeisimpiä sisältöjä ovat: lukusuunnitelma, motivaatio ja ajankäyttö, monivalintakokeen erityisluonne ja vastaustekniikka sekä kurssimateriaalin tehokas hyödyntäminen. Kurssipalautteen perusteella ensimmäistä kurssipäivää on pidetty erittäin hyödyllisenä. Kurssin loppupuolella opiskelutekniikan opetukseen sisältyy ohjeita viimeisien päivien valmistautumiseen ennen valintakoetta sekä ohjeiden antamista varsinaista pääsykoetilannetta varten 

 

Kurssiin sisältyy henkistä valmennusta, joka antaa työkaluja muun muassa riittävän jaksamisen sekä palautumisen tueksi, stressin lieventämiseen, kestävän motivaation rakentamiseen, itseluottamuksen kasvattamiseen sekä koejännityksen hallitsemiseen. 

 

2.Tuutorointi

 

Jokaisella kurssilla on kurssituutori, jonka tehtävä on kannustaa ja tsempata hakijoita sekä kertoa omakohtaisia kokemuksia omasta valmistautumisesta. Tuutorit ovat tukenasi koko kevään valmennuskurssin ajan. He käyvät kurssipaikalla kurssin aikana sekä valvovat ja tarkastavat harjoituspääsykokeita. Tuutoreihin voit olla yhteydessä myös muina aikoina.

 

3. Aineopetus (90 ot)

 • Tilastot ja todennäköisyyslaskenta (MAB5 ja MAA10, 30 ot)
 • Taloustieto (YH2, 30 ot)
 • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1, 20 ot)
 • Aineiston osuus sekä soveltavat tehtävät pääsykokeessa (5 ot)
 • Taloudellisten tilastojen ja kuvioiden tulkinta sekä liiketoimintaosaamisen perusteet (5 ot)

Lähiopetus- ja eLive-tunnit pidetään asiantuntijaopettajan johdolla. Kaikilla opettajillamme on runsaasti aiempaa opetuskokemusta ja heillä on ylempi korkeakoulututkinto. Kaikki opettajamme toimivat päätyössään opetustehtävissä. Aikaisempina vuosina olemme saaneet erinomaista palautetta opetuksestamme. Lue lisää opettajistamme. Oppitunneilla valintakoevaatimukset käydään laajasti läpi esimerkkien ja käytönnön kokemusten avulla. Tunneilla ja harjoituksissa huomioidaan valintakokeen luonne, joka on monivalintakoe. Tunneilla harjoitellaan runsaasti aikaisempien vuosien valintakokeiden tehtäviä, soveltavia tehtäviä sekä kuvioiden ja tilastojen tulkintaan liittyviä tehtäviä. Kurssilaisten mielestä opetus, ja juuri vaikeimpien asioiden käynti opettajajohtoisesti, on kurssin hyödyllisimpiä asioita!

 

Katso esimerkkejä kevään 2018 luennoista ja totea korkea laatutasomme itse! Videot löytyvät täältä.

 

4. Videoluennot 104 ot (aineopetus 90 ot + opiskelutekniikka 14 ot)

 

Kuvaamme valmennuskurssin lähiopetuksen kokonaisuudessaan. Opetusvideot ovat kaikkien kurssilaistemme katsottavissa rajoituksetta koko kevään ajan. Voit siis kerrata vaikeampia asioita rajottamasti milloin ja missä vain!

 

5. Harjoituspääsykokeet (14 kpl eli 56 ot)

 

Valmennuskurssiin kuuluu 14 täysimittaista harjoituspääsykoetta, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Joissain kokeissa on lisäksi kokeessa erikseen jaettava aineisto-osuus. 4 painettua harjoituskoetta tehdään paikan päällä ja 10 harjoituskoetta tehdään Moodlen verkko-oppimisympäristössä. Kaikkiin harjoituspääsykokeisiin kuuluu myös malliratkaisut. Kursseillemme osallistuu keväisin lukuisia kauppakorkeaan hakijoita (keväällä 2020 yli 1 000 kurssilaista), jotka tekevät kurssiin kuuluvat harjoituspääsykokeet samaan aikaan. Julkaisemme kurssilaisten koetulokset nimettöminä verkkoympäristössämme. Näin pääset vertaamaan omaa osaamistasi suhteessa muihin hakijoihin. Tämä on ainut laatuinen mahdollisuus muihin kurssijärjestäjiin verrattuna!

 

6. Ekonomivalmennuksen Moodle verkko-oppimisympäristö ja kurssimateriaali

 

Lähiopetuskurssiin ja verkkovalmennuskurssiin kuuluu Ekonomivalmennuksen ainutlaatuinen verkko-oppimisympäristö, joka sisältää maineikkaan Oppimiskoneen.

Verkko-oppimisympäristön ja kurssimateriaalin sisältö lyhyesti:

 • Avaimet opiskelupaikan saavuttamiseen, Opiskeluopas
 • Painetut ja sähköiset teoriatiivistelmät (3 kpl) valintakoevaatimuksista
 • Yli 4500 harjoitustehtävää malliratkaisuineen
 • Ennakkoharjoittelumateriaali 
 • Opetustallenteet
 • Keskustelupalstat (ainekohtaiset ja yleiset asiat)
 • Harjoituspääsykokeiden tulokset
 • Vuosien 2018-2020 valintakoetehtävät malliratkaisuineen (myös vanhojen valintakoevaatimusten mukaiset valintakokeet ovat käytössäsi)

Käytössäsi on siis markkinoiden ylivoimaisesti laajin ja monipuolisin verkko-oppimisympäristö ja kurssimateriaali!

 

7. Oppimiskone

 

Valmennuskurssimme sisältöön kuuluu ainutlaatuinen Oppimiskone. Muilla kurssijärjestäjillä ei käytössään vastaavaa tai sen laajuista sovellusta. Oppimiskoneessa on rajaton määrä harjoituskokeita ja -tehtäviä. Verkko-oppimisympäristö Moodlessa kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti erilaisia harjoituskokeita. Oppimiskoneessa on yli 50 erilaista harjoituskoevaihtoehtoa. Kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti ainekohtaisia kokeita yhdestä aineesta tai vain osasta sitä. Voit siis harjoitella tehtäviä aine tai kappalekohtaisesti. Halutessasi voit opiskella juuri niitä osa-alueita, joissa koet tarvitsevasi eniten harjoitusta. Voit myös tehdä rajattomasti laajempia harjoituskokeita, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Oppimiskoneessa voit valita harjoituskokeita myös tehtävien vaikeustason mukaisesti. Keväällä 2020 valmennuskurssilaisemme tekivät yhteensä yli 450 000 harjoituskoetta ja vastasivat yli 5,6 miljoonaan harjoitustehtävään Moodle verkko-oppimisympäristössämme. Kurssipalautteen perusteella Oppimiskone on monien mielestä kurssin parasta antia. Oppimiskone on ollut käytössämme jo useita vuosia ja olemme kehittäneet sitä vuodesta toiseen.

 

Alla on Oppimiskoneen esittelyvideo.

(Tämä video on vanhasta verkko-oppimisympäristöstämme. Uudessa versiossa on huomattavasti enemmän ominaisuuksia sekä lukuisia muita päivityksiä.)

 

 

 

8. Keskeisimmät muutokset aikaisempien vuosien kursseihin:

 • Olemme lisänneet kurssin sisältöön ja kurssimateriaaliin soveltavia harjoitustehtäviä ja niiden ratkaisemista
 • Olemme lisänneet kurssin sisältöön ja kurssimateriaaliin taloudellisten tilastojen ja kuvaajien tulkintaa sekä niihin liittyviä harjoitustehtäviä
 • Olemme lisänneet kurssin sisältöön liiketoimintaosaamisen opetusta
 • Kurssiin kuuluu 14 harjoituspääsykoetta, jotka ovat soveltavampia ja monipuolisempia kuin aikaisempina vuosina (vuonna 2020 kokeita oli 9 kpl)
 • Matematiikan opetuksessa painotetaan aiempaa enemmän tilastotiedon osuutta

Ilmoittaudu nyt kevään 2021 kursseillemme!

 • Lähiopetuskurssit
  • Aamukurssit hinta 1190 € ja iltakurssit hinta 990 €. Kurssien ainoa eroa on opetuksen ajankohta (kellonaika).
  • Jos haluat ilmoittautumisesi jälkeen vaihtaa lähiopetuskurssin eLive-kurssiksi tai verkkovalmennuskurssiksi, voit halutessasi vaihtaa kurssia.
 • eLive-kurssi (online-kurssi) 990 € 
  • Verkkovalmennuskurssin sisältö kuuluu aamukurssin, iltakurssin ja eLive-kurssin sisältöön.
  • eLive-kurssi on mahdollista vaihtaa vielä kahden ensimmäisen kurssikerran jälkeen verkkovalmennuskurssiksi ilman lisäkuluja.
 • Verkkovalmennuskurssin hinta erikseen ostettuna on 450 €. (Hinta voimassa 30.9.2020 saakka. Normaalihinta 590 euroa).
  • Verkkokurssi sisältää myös painetut kurssimateriaalit. 
 • Valmennuskursseihimme kuuluu takuu/vakuutus: mikäli et saa haluamaasi opiskelupaikkaa kauppakorkeakoulusta tai kauppatieteellisestä tiedekunnasta keväällä 2021, voit halutessasi osallistua valmennuskurssille keväällä 2022 tai 2023 takuuhinnalla, joka on 50 % kurssin hinnasta.
 • Valmennuskursimme voit maksaa 1-5 erässä! Erissä maksaminen ei aiheuta ylimääräisiä kuluja. Tietoja valmennuskurssin maksamisesta löydät täältä!
 • Muista myös kaverialennus!

Kurssivalikoima:

 • Helsinki helmikuu aamu
 • Helsinki helmikuu ilta
 • Helsinki huhtikuu aamu
 • Helsinki huhtikuu ilta
 • Tampere helmikuu ilta
 • Tampere huhtikuu aamu 
 • Tampere huhtikuu ilta
 • Turku helmikuu ilta
 • Turku huhtikuu aamu
 • Turku huhtikuu ilta
 • Oulu huhtikuu
 • eLive-helmikuu aamu
 • eLive-helmikuu ilta
 • eLive-huhtikuu aamu
 • eLive-huhtikuu ilta
 • Verkkovalmennuskurssi