Lähiopetus- ja eLive-kurssin sisältö

Ekonomivalmennuksen valmennuskurssi valmentaa sinua kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan pääsykokeeseen. Suomenkielisessä Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ovat mukana Aalto-yliopiston, Jyväskylän yliopiston, Oulun yliopiston ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulut, Itä-Suomen, Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Kurssipalautteen perusteella kurssistamme on ollut merkittävää hyötyä myös ruotsinkielisessä valintakokeessa, vaikka kurssimateriaali on suomeksi.

Huolehdimme kurssilaistemme turvallisuudesta lähiopetuskursseillamme!

 1. Seuraamme jatkuvasti covid19(koronavirus)-tilanteen kehitystä. Huomioimme viranomaisten ohjeet ja suositukset toiminnassamme:
  – Tarjoamme luokissa käsidesiä.
  – Jos viranomaisohjeet suosittavat maskien käyttöä kurssiemme alkaessa tai ollessa käynnissä, tarjoamme suu-nenäsuojaimet kurssilaistemme käyttöön.
  – Flunssaoireisena tai korona-altistuneena ei saa osallistua lähiopetukseen. Tämä koskee sekä kurssilaisiamme että opettajiamme.
  – Ulkomaanmatkan jälkeen tulee huomioida voimassa olevat viranomaisohjeet koronariskistä. Ajankohtaiset ohjeet löydät täältä.
 2. Tarvittaessa pystymme siirtymään lähiopetuksesta etäopetukseen hyvin nopeasti ja järjestämään opetuksen verkkoyhteyden välityksellä alkuperäisen lähiopetusaikataulun mukaisesti.
 3. Jos sinusta tuntuu, että haluat ilmoittautumisesi jälkeen vaihtaa lähiopetuskurssin eLive-kurssiksi (online-etäopetuskurssi) tai verkkovalmennuskurssiksi, voit halutessasi vaihtaa kurssia.
 4. Halutessasi voit kysyä lisätietoja lähiopetuskäytännöistämme asiakaspalvelustamme [email protected]

Mikä on Online (eLive)-kurssi?

Online (eLive)-kurssilla järjestetään yhteensä 162 oppituntia aikataulutetusti. Suurin ero lähiopetuskurssiimme on se, että online-kurssille voit osallistua mistä tahansa eli se on niin sanottu etäkurssi. Kurssi sopiikin erityisesti sinulla, joka haluat osallistua opetukseen aikataulun mukaisesti omassa suosikkipaikassasi! Moni kurssilainen kokee, että aikataulutetut opetuskerrat antavat lukemiseen hyvän rytmin ja selkärangan. Lähiopetuskurssin opetus tapahtuu luokkahuoneessa, jossa on kerralla useita opiskelijoita. eLive-tunnilla sinulla on mahdollisuus osallistua opetukseen ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Osa kurssilaisistamme nauttii siitä, että pääsee opetuksen yhteydessä vaihtamaan ajatuksia kaverin kanssa, osa taas arvostaa sitä, että opetustilanteessa saa keskittyä vain opetukseen ja omiin ajatuksiinsa. Online-tunnilla opettajan opetusmateriaali on suoraan näytölläsi eikä opetuksen seuraaminen voisi olla helpompaa! 

Online- eli etäopetus tapahtuu Zoom-oppimisympäristössä, mikä mahdollistaa vuorovaikutteisen oppimistilanteen. Zoom-ympäristössä pääset kysymään opettajalta kysymyksiä täysin reaaliaikaisesti, samoin kuin pääsisit kysymään luokkatilassa. Voit itse päättää haluatko kysyä mikin vai chatin kautta. Keväällä 2020 ja 2021 kurssilaisemme hyödynsivät kyselymahdollisuuksia laajasti ja eLive-tunneille saatiin aikaiseksi monipuolista keskustelua. Online-tunneilla on säännöllisesti aiheeseen liittyviä kurssilaisia osallistavia monivalintakysymyksiä, joihin kurssilaiset vastaavat oppituntien aikana. Monivalintakysymysten vastaukset julkaistaan anonyymisti oppituntien aikana.

Mikä on verkkokurssin ja online (eLive)-kurssin ero? Online-kurssin voit ajatella olevan etäopetuskurssi; Pääset osallistumaan aikataulun mukaan pidettävään opetukseen juuri sieltä, mistä itse haluat. Opetuksen ohessa pääset myös kysymään opettajilta reaaliaikaisesti mieltäsi askarruttavista asioista. Verkkokurssilla sinulla on käytössäsi vain opetusvideot ja kysymään pääset keskustelupalstoilla. Opetukseen osallistuvilla luentotallenteet toimivat erinomaisena kertauksena! Opetus, on se sitten reaaliaikaista tai tallenteelta tulevaa, edesauttaa vaikeimpien ja eniten soveltamiskykyä vaativien valintakoevaatimusten ymmärtämistä. Vaikeimpia teemoja on vaikea oppia syvällisesti vain lukiokirjoja lukemalla tai tehtäviä tekemällä. 

Online-kurssilla pääset nauttimaan samojen huippuopettajien opetuksessa kuin lähiopetuskurssilla. Samaiset opettajat opettavat myös luentotallenteilla sekä vastaavat keskustelupalstoilla kurssilaisten kysymyksiin. Huomaa siis, että tutorit eivätkä opiskelijat osallistu opettamiseen millään kurssillamme.

Online-kurssi on mahdollista vaihtaa vielä kahden ensimmäisen kurssikerran jälkeen verkkovalmennuskurssiksi ilman lisäkuluja.

Kurssilaistemme kommentteja Online (eLive)-tunneista

Korvasimme loppukevään 2020 lähiopetuskurssit koronaviruksen (covid19) takia eLive-tunneilla. Alla on kurssilaistemme kommentteja eLive-tunneista:

”Hankalatkin asiat väännettiin rautalangasta. Opetus on oli selkeää ja kannustavaa. Positiivisena yllätyksenä eLive-luennot toimivat paremmin kuin osasin kuvitella! Lisaksi tallenteina niitä oli jopa mukavampi katsoa verrattuna lähiopetuksessa kuvattuihin videoihin.”
”Monipuolisuus; ei ainostaan luennointia, vaan myös hyviä tehtäviä pohdittavaksi. Lisäksi tunneilla tuli keskustelua (myös eLive) asioista, joita ei välttämättä itse pelkkien kirjojen avulla ollut oivaltanut. Selkeää ja hyvää opetusta.”
”Diat olivat selkeitä ja zoom tunnit (eLive) sujuivat sen myötä ongelmitta. Olosuhteisiin nähden todella hyvää opetusta ja todella nopeasti reagoitte asiaan.”
”Luennot olivat miellekkäitä seurata myöhäisestä kellonajastakin huolimatta.”
”Opetus oli ensiluokkaista, ja eLive tunnit olivat tosi hyvin toteutettuja 🙂 ”
”Kontaktiopetus alkukeväästä sujui erinomaisesti, kuten myös eLive-opetus. Siirtyminen eLiveen tehtiin minusta onnistuneesti.”
”eLive oli positiivinen yllätys, ja antoi ainakin itselleni hyvät puitteet opiskella itselleni mieluisessa paikassa. Myös luentotallenteet olivat mielekäs tapa kertailla.”
”Hyvä kurssi. Sain paljon irti vaikkei oma opiskelu määrä ollut mikään taivasta hipova. eLivet erittäin hyödyllisiä.”
”Matematiikan tunnit olivat todella selkeitä ja zoom tunneista (eLive) huolimatta sai selitettyä asiat todella yksinkertaisesti, ja siten että ymmärsi asian.”
”Ottaen huomioon, sen että matematiikka kolmesta vaikein aine toteuttaa zoomin (eLiven) kautta opetus oli silti hyvin laadukasta tänä keväänä.”

Lähiopetus- ja Online (eLive)-kurssin sisältö:

 • 160 oppituntia + 104 oppituntia luentotallenteita vuodelta 2022 = 264 oppituntia (markkinoiden eniten oppitunteja)
 • Yli 300 oppituntia opetusvideoita vuosilta 2020 ja 2021
 • Kurssiin kuuluu 32 lähiopetus- tai Zoom-oppimisympäristöopetuskertaa, joista 10 on verkkovälikokeita, jotka tehdään itsenäisesti.
 • Kaikkien aineiden tehokas opetus huippuopettajien johdolla
 • Opiskelutekniikka 16 ot
 • Harjoituspääsykokeet 56 ot (14 kpl): 4 painettua harjoituspääsykoetta ja 10 harjoituspääsykoetta verkko-oppimisympäristössä
 • Matematiikka (tilastot ja todennäköisyys MAB5 ja todennäköisyys ja tilastot MAA10) 30 ot
 • Taloustieto (YH2) 30 ot
 • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1) 20 ot
 • Aineiston osuus ja aineistotehtävät valintakokeessa 5 ot
 • Taloudellisen tilastojen ja kuvioiden tulkinta sekä liiketoimintaosaamisen perusteet 5 ot
 • Kattavat teoriakirjat sekä painettuna että sähköisesti kaikista aineista
 • Yli 5000 aktivoivaa pääsykokeen tyyppistä tehtävää ratkaisuineen
 • Vanhoja valintakokeita malliratkaisuineen
 • Neuvonta kaikissa pääsykokeeseen ja kauppakorkeakouluun hakemiseen liittyvissä kysymyksissä
 • Kannustava ja motivoiva ilmapiiri
 • Tehokkaan oppimisen opetus
 • Suomen laajin verkkomateriaali (tehtävät ja videot) 
 • Verkko-oppimisympäristö, joka sisältää kurssimateriaalit sähköisessä muodossa
 • Verkkovalmennuskurssi, joka sisältää yli 100 tuntia opetusvideoita. Voit katsella videoita rajattomasti!
 • Verkko-oppimisympäristössä voit esittää ainekohtaisilla keskustelupalstoilla liittyviä kysymyksiä opettajillemme
 • Oppimiskone, rajaton määrä harjoituskokeita ja -tehtäviä. Verkko-oppimisympäristö Moodlessa kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti erilaisia harjoituskokeita. Oppimiskoneessa on yli 50 erilaista harjoituskoevaihtoehtoa. Kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti ainekohtaisia kokeita yhdestä aineesta koekirjasta tai vain osasta sitä. Voit siis harjoitella tehtäviä aine- tai kappalekohtaisesti. Halutessasi voit opetella niitä osa-alueita, joissa koet tarvitsevasi eniten harjoitusta. Voit myös tehdä rajattomasti laajempia harjoituskokeita, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Keväällä 2021 valmennuskurssilaisemme vastasivat yli 8 miljoonaan harjoitustehtävään Moodle verkko-oppimisympäristössämme. Oppimiskone on tarkoitettu itsenäiseen harjoitteluun ja sitä ei käytetä oppitunneilla eikä sillä korvata opetusta.
 • Oman osaamisen seuranta
 • Valmennuskurssilla harjoitellaan aineistokoetta ja oikeaa tapaa perehtyä aineistoon aikarajoite huomioiden. Kurssilla opetellaan, miten sinun tulisi suhtautua kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon.
Verkko-oppimisympäristön sisältöön voit tutustua tarkemmin TÄÄLLÄ.
 
Ekonomivalmennuksen valmennuskurssilla ja verkkovalmennuskurssilla saat ylivoimaisen edun suhteessa muihin kursseihin. Kursseillemme osallistuu keväällä lukuisia kauppakorkeaan hakijoita (keväällä 2021 yli 1000 kurssilaista), jotka tekevät kurssiin kuuluvat harjoituspääsykokeet samaan aikaan. Julkaisemme kurssilaisten koetulokset nimettöminä verkkoympäristössämme. Voit siis verrata omaa osaamista suhteessa muihin hakijoihin!
 
Kurssimateriaalit saat käyttöösi heti, kun ensimmäinen osa kurssimaksusta on maksettu.

Valmennuskurssimme rakentuvat useasta eri kokonaisuudesta:

1. Opiskelutekniikan opetus, tehokas opiskelu ja avaimet opiskelupaikan saavuttamiseen (14 ot)

Valmennuskurssi alkaa opiskelutekniikan opetuksella. Tuntien tarkoituksena on auttaa sinua valmistautumaan pääsykokeeseen tehokkaasti ja oikealla tavalla. Keskeisimpiä sisältöjä ovat: lukusuunnitelma, motivaatio ja ajankäyttö, monivalintakokeen erityisluonne ja vastaustekniikka sekä kurssimateriaalin tehokas hyödyntäminen. Kurssipalautteen perusteella ensimmäistä kurssipäivää on pidetty erittäin hyödyllisenä. Kurssin loppupuolella opiskelutekniikan opetukseen sisältyy ohjeita viimeisien päivien valmistautumiseen ennen valintakoetta sekä ohjeiden antamista varsinaista pääsykoetilannetta varten 

Kurssiin sisältyy henkistä valmennusta, joka antaa työkaluja muun muassa riittävän jaksamisen sekä palautumisen tueksi, stressin lieventämiseen, kestävän motivaation rakentamiseen, itseluottamuksen kasvattamiseen sekä koejännityksen hallitsemiseen. 

2.Tuutorointi

Jokaisella kurssilla on kurssituutori, jonka tehtävä on kannustaa ja tsempata hakijoita sekä kertoa omakohtaisia kokemuksia omasta valmistautumisesta. Tuutorit ovat tukenasi koko kevään valmennuskurssin ajan. He käyvät kurssipaikalla kurssin aikana sekä valvovat ja tarkastavat harjoituspääsykokeita. Tuutoreihin voit olla yhteydessä myös muina aikoina.

3. Aineopetus (90 ot)

 • Tilastot ja todennäköisyyslaskenta (MAB5 ja MAA10, 30 ot)
 • Taloustieto (YH2, 30 ot)
 • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1, 20 ot)
 • Aineiston osuus sekä soveltavat tehtävät pääsykokeessa (5 ot)
 • Taloudellisten tilastojen ja kuvioiden tulkinta sekä liiketoimintaosaamisen perusteet (5 ot)

Lähiopetus- ja eLive-tunnit pidetään asiantuntijaopettajan johdolla. Kaikilla opettajillamme on runsaasti aiempaa opetuskokemusta ja heillä on ylempi korkeakoulututkinto. Kaikki opettajamme toimivat päätyössään opetustehtävissä. Aikaisempina vuosina olemme saaneet erinomaista palautetta opetuksestamme. Lue lisää opettajistamme. Oppitunneilla valintakoevaatimukset käydään laajasti läpi esimerkkien ja käytännön kokemusten avulla. Tunneilla ja harjoituksissa huomioidaan valintakokeen luonne, joka on monivalintakoe. Tunneilla harjoitellaan runsaasti aikaisempien vuosien valintakokeiden tehtäviä, soveltavia tehtäviä sekä kuvioiden ja tilastojen tulkintaan liittyviä tehtäviä. Kurssilaisten mielestä opetus, ja juuri vaikeimpien asioiden käynti opettajajohtoisesti, on kurssin hyödyllisimpiä asioita!

Katso esimerkkejä luennoista ja totea korkea laatutasomme itse! Videot löytyvät täältä.

Oppitunnin (ot) pituus on 45 minuuttia.

4. Opetusvideot

Kurssiin kuuluu vuoden 2022 opetusvideoita yli 100 oppituntia. Opetusvideot on tuotettu ilman yleisöä, joten niissä ei ole taukoja tai kurssilaisten kysymyksiä.

5. Luentotallenteet

Tallennamme Online-kurssin opetuksen kokonaisuudessaan. Uusia tallenteita tuotetaan helmikuun kurssien yhteydessä. Luentotallenteet 2022 ovat lähi- ja Online-kurssilaistemme katsottavissa rajoituksetta koko kevään ajan. Voit siis kerrata vaikeampia asioita rajattomasti milloin ja missä vain! Vuoden 2022 luentotallenteiden lisäksi sinulla on käytössäsi yli 300 oppituntia vuosina 2021 sekä 2020 tallennettuja luentotallenteita. Nämä videot ovat käytössäsi heti, kun olet maksanut ensimmäisen osan kurssimaksusta, joten pääset aloittamaan tehokkaan opiskelun heti ilmoittauduttuasi. Aiempien vuosien videot ovat käytössäsi läpi kurssin ilman aikarajaa. Keväällä sinulla on siis käytössäsi yli 400 oppituntia luentotallenteita sekä 100 oppituntia opetusvideoita.

6. Harjoituspääsykokeet (14 kpl eli 56 ot)

Valmennuskurssiin kuuluu 14 täysimittaista harjoituspääsykoetta, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Joissain kokeissa on lisäksi erikseen jaettava aineisto-osuus. Neljä painettua harjoituspääsykoetta tehdään paikan päällä ja 10 harjoituspääsykoetta tehdään Moodlen verkko-oppimisympäristössä. Kaikkiin harjoituspääsykokeisiin kuuluu myös malliratkaisut. Kursseillemme osallistuu keväisin lukuisia kauppakorkeaan hakijoita (keväällä 2021 yli 1 000 kurssilaista), jotka tekevät kurssiin kuuluvat harjoituspääsykokeet samaan aikaan. Julkaisemme kurssilaisten koetulokset nimettöminä verkkoympäristössämme. Näin pääset vertaamaan omaa osaamistasi suhteessa muihin hakijoihin. Ekonomivalmennuksen kurssilaisena saat ylivoimaisen edun suhteessa muihin valmennuskursseihin, koska muilla valmennuskursseilla samanlainen vertailu ei ole mahdollista, sillä muilla kursseilla osallistujamäärät ovat vähäisiä.

7. Ekonomivalmennuksen Moodle verkko-oppimisympäristö ja kurssimateriaali

Lähiopetuskurssiin ja verkkovalmennuskurssiin kuuluu Ekonomivalmennuksen ainutlaatuinen verkko-oppimisympäristö, joka sisältää maineikkaan Oppimiskoneen.

Verkko-oppimisympäristön ja kurssimateriaalin sisältö lyhyesti:

 • Avaimet opiskelupaikan saavuttamiseen, Opiskeluopas
 • Painetut ja sähköiset teoriakirjat (3 kpl) valintakoevaatimuksista
 • Yli 5000 harjoitustehtävää malliratkaisuineen
 • Ennakkoharjoittelumateriaali 
 • Opetustallenteet
 • Keskustelupalstat (ainekohtaiset ja yleiset asiat)
 • Harjoituspääsykokeiden tulokset
 • Vuosien 2018-2021 valintakoetehtävät malliratkaisuineen (myös vanhojen valintakoevaatimusten mukaiset valintakokeet ovat käytössäsi)

Käytössäsi on siis markkinoiden ylivoimaisesti laajin ja monipuolisin verkko-oppimisympäristö ja kurssimateriaali!

8. Oppimiskone

Valmennuskurssimme sisältöön kuuluu ainutlaatuinen Oppimiskone. Muilla kurssijärjestäjillä ei ole käytössään vastaavaa tai sen laajuista sovellusta. Oppimiskoneessa on rajaton määrä harjoituskokeita ja -tehtäviä. Verkko-oppimisympäristö Moodlessa kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti erilaisia harjoituskokeita. Oppimiskoneessa on yli 50 erilaista harjoituskoevaihtoehtoa. Kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti ainekohtaisia kokeita yhdestä aineesta tai vain osasta sitä. Voit siis harjoitella tehtäviä aine tai kappalekohtaisesti. Halutessasi voit opiskella juuri niitä osa-alueita, joissa koet tarvitsevasi eniten harjoitusta. Voit myös tehdä rajattomasti laajempia harjoituskokeita, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Oppimiskoneessa voit valita harjoituskokeita myös tehtävien vaikeustason mukaisesti. Keväällä 2021 valmennuskurssilaisemme tekivät vastasivat yli 8 miljoonaan harjoitustehtävään Moodle verkko-oppimisympäristössämme. Kurssipalautteen perusteella Oppimiskone on monien mielestä kurssin parasta antia. Oppimiskone on ollut käytössämme jo useita vuosia ja olemme kehittäneet sitä vuodesta toiseen.

9. Keskeisimmät muutokset aikaisempien vuosien kursseihin:  

 • Olemme lisänneet kurssin sisältöön ja kurssimateriaaliin yli 1000 uutta soveltavaa harjoitustehtävää ja niiden ratkaisuja
 • Olemme lisänneet kurssin sisältöön ja kurssimateriaaliin taloudellisten tilastojen ja kuvaajien tulkintaa sekä niihin liittyviä harjoitustehtäviä
 • Olemme lisänneet kurssin sisältöön liiketoimintaosaamisen opetusta
 • Kurssiin kuuluu 14 harjoituspääsykoetta, jotka ovat aikaisempaa soveltavampia ja monipuolisempia
 • Vuoden 2022 kurssiin kuuluu matematiikan ja tilastotieteen alkeet/perusteet osuus, jossa kerrataan matematiikan perustaitoja. Voit aloittaa matemaattisten taitojen opiskelun nollapohjalta.
 • Tehtävien kertaustoiminto
 • Oman osaamisen seuranta
 • Ilman yleisöä tehdyt opetusvideot yli 100 oppituntia

Kertaustoiminnon esittelyvideo

Ilmoittaudu nyt kevään 2022 kursseillemme!

 • Lähiopetuskurssit
  • Aamukurssit hinta 1190 € ja iltakurssit hinta 990 €. Kurssien ainoa eroa on opetuksen kellonaika.
  • Jos haluat ilmoittautumisesi jälkeen vaihtaa lähiopetuskurssin Online-kurssiksi tai verkkovalmennuskurssiksi, voit halutessasi vaihtaa kurssia.
 • Online (eLive) helmikuu -kurssi hinta 990 €
 • Online (eLive) huhtikuu -kurssi hinta 990 € 
 • Verkkovalmennuskurssin sisältö kuuluu aamukurssin, iltakurssin ja eLive-kurssin sisältöön.
  • Online-kurssi on mahdollista vaihtaa vielä kahden ensimmäisen kurssikerran jälkeen verkkovalmennuskurssiksi.
 • Verkkovalmennuskurssin hinta erikseen ostettuna on 590 €. (Hinta 490 € 7.6.2022 saakka)
  • Verkkokurssi sisältää myös painetut kurssimateriaalit. 
 • Valmennuskursimme voit maksaa 1-5 erässä! Erissä maksaminen ei aiheuta ylimääräisiä kuluja. Tietoja valmennuskurssin maksamisesta löydät täältä!
 • Muista myös kaverialennus, jonka suuruus lähiopetus- ja online-kurssilla on 50 €.
 • Tarjous!
 • Verkkokurssin hinta on 490 € (Hinta on voimassa 7.6.2022 saakka.)
 • Valmennuskursseihimme kuuluu takuu/vakuutus: mikäli et saa haluamaasi opiskelupaikkaa kauppakorkeakoulusta tai kauppatieteellisestä tiedekunnasta keväällä 2022, voit halutessasi osallistua valmennuskurssille keväällä 2023 tai 2024 takuuhinnalla, joka on 50 % kurssin normaalihinnasta.

Palautamme 50 % maksamastasi valmennuskurssin hinnasta, jos tulet valituksi todistusvalinnalla ensisijaiseen kauppatieteiden hakukohteeseen keväällä 2022. Palautusehdoista on kerrottu tarkemmin yleiset sopimusehdot 2022.