Lataa maksuton opas

Kiitos mielenkiinnosta Ekonomivalmennusta ja opiskeluopastamme kohtaan.

Voit ladata oppaan alla olevasta linkistä.

LATAA OPISKELUOPAS

Olemme saaneet oppaasta runsaasti erittäin hyvää palautetta ja uskomme, että siitä on apua sinulle, kun haet kauppakorkeaan. Opas on koottu yli 20 kurssivuoden aikana saatujen kokemusten ja kurssilaisten kanssa käytyjen lukuisten keskusteluiden ja palautteiden pohjalta.

Opinto-oppaassa on runsaasti neuvoja liittyen valmistautumiseen ja menestymiseen pääsykokeessa. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää matematiikan osuuteen, jota oppaassa on käsitelty varsin laajasti. Oppaassa on myös tilastoja, kuinka paljon vuonna 2022 opiskelupaikan saaneet valmistautuivat valintakokeeseen.

Viime vuosina kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa on ollut noin 1 700 aloituspaikkaa ja hakijoita on ollut noin 12 000 – 13 000, joista ensisijaisia hakijoita on ollut noin 8000. Aloituspaikoista 60 % täytetään todistuksella ja 40 % valintakokeella. Keskimäärin alle 12 % hakijoista sai opiskelupaikan todistuksella. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ensisijaisista hakijoista vain noin 5 % saa opiskelupaikan todistuksen perusteella. Uusi valintamenettely suosii sellaisia hakijoita, joilla on erinomainen todistus. Todistusvalinnan jälkeen jäljelle vain noin 700 opiskelupaikkaa, joista kilpailee todella suuri määrä opiskelijoita. Keväällä 2021 valintakokeeseen osallistuneista vain noin 4 % sai opiskelupaikan valintakoekiintiössä.

Hakukohteesta riippuen noin 90 % hakijoista osallistuu edelleen valintakokeeseen. Kilpailu opiskelupaikoista valintakoekiintiössä on kovempaa kuin aikaisemmin. Hakijan on menestyttävä valintakokeessa erittäin hyvin. Aikaisempien vuosien tulosten perusteella Ekonomivalmennuksen valmennuskurssille osallistuminen parantaa merkittävästi mahdollisuuksiasi saada unelmien opiskelupaikka kauppakorkeakoulusta.

Vaikka valintakoe perustuu lukion oppimääriin, niin valintakokeessa menestyminen edellyttää laajempaa osaamista kuin lukion kursseilla edellytetään.  Asiat on osattava erittäin hyvin. Vuosien 2022-2018 valintakokeet ovat osoittaneet, että kokeesta voidaan halutessaan tehdä haastava ja ilman hyvää valmistautumista siinä menestyminen on vaikeaa.

Palautamme 50 % maksamastasi valmennuskurssin hinnasta, jos tulet valituksi todistusvalinnalla ensisijaiseen kauppatieteiden hakukohteeseen tai avoimen väylän kautta tai muulla valintatavalla (esim. SAT, GRE tai GMAT-testi) keväällä 2023.

Olemme tehneet myös ilmaisen pääsykoesovelluksen, jonka avulla voi harjoitella pääsykoetyyppisiä tehtäviä. Sovellus löytyy seuraavasta osoitteesta:

https://www.ekonomivalmennus.com/opiskelijapalaute/harjoituskoe

Onnea ja menestystä valintakokeeseen joko itsenäisesti valmistautuen tai kurssiemme avulla.

Ystävällisin terveisin

Ekonomivalmennus

[email protected]

P: 020 731055