Valmennuskurssit

Ekonomivalmennus järjestää kauppatieteiden valmennuskurssit keväällä 2018 seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Oulu, Tampere  ja Turku.

 

Kevään 2018 valmennuskurssimme vastaavat uusia valintakoevaatimuksia.

Lue lisää valintaperusteista täältä.

 

Lähiopetuskurssien lisäksi keväällä 2018 Ekonomivalmennus toteuttaa myös verkkovalmennuskurssin, joka valmentaa sinua kauppatieteiden valintakokeeseen paikkakunnasta ja ajasta riippumatta. Verkkovalmennuskurssi kuuluu valmennuskurssin hintaan mutta se on myös erikseen ostettavissa.

 

Ekonomivalmennuksen valmennuskurssi valmentaa sinua kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan pääsykokeeseen. Suomenkielisessä Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ovat mukana Aalto-yliopistonJyväskylän yliopistonOulun yliopiston ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulut, Itä-Suomen,Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

 

Ekonomivalmennuksen valmennuskurssilla ja verkkovalmennuskurssilla saat ylivoimaisen edun suhteessa muihin kursseihin. Kursseillemme osallistuu keväällä lukuisia (keväällä 2017 yli 1000 kurssilaista) kauppakorkeaan hakijoita ja he tekevät kurssiin kuuluvat harjoituspääsykokeet samaan aikaan. Julkaisemme kurssilaisten koetulokset nimettöminä verkkoympäristössämme. Voit siis verrata omaa osaamista suhteessa muihin hakijoihin.

 

Kurssin sisältö 134 oppituntia

-opiskelutekniikka 14 ot

-harjoituspääsykokeet 32 ot (8 harjoituspääsykoetta)

-matematiikka (tilastot ja todennäköisyys MAB5 tai todennäköisyys ja tilastot MAA10) 30 ot

-taloustieto (YH2) 30 ot

-ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1) 24 ot

-aineiston osuus valintakokeessa 4 ot

-Suomen laajin verkkomateriaali (tehtävät ja videot)

-verkkovalmennuskurssi, joka sisältää kaikki valmennuskurssiluennot videoituna. Opetusvideoita on yhteensä yli 80 tuntia. Voit katsella videoita rajattomasti.

-yli 3000 harjoitustehtävää

-verkko-oppimisympäristö, joka sisältää kurssimateriaalit sähköisessä muodossa

-oppimiskone, rajaton määrä harjoituskokeita ja -tehtäviä. Verkko-oppimisympäristö Moodlessa kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti erilaisia harjoituskokeita. Oppimiskoneessa on yli 30 erilaista harjoituskoevaihtoehtoa. Kurssilaiset voivat tehdä rajattomasti ainekohtaisia minikokeita koko valintakoekirjasta tai vain osasta sitä. Voit siis harjoitella tehtäviä kirjakohtaisesti tai kappalekohtaisesti. Halutessasi voit opetella niitä osa-alueita, joissa koet tarvitsevasi eniten harjoitusta. Voit myös tehdä rajattomasti 10, 20 ja 40 kysymykseen harjoituskokeita, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista. Keväällä 2017 valmennuskurssilaisemme tekivät yhteensä yli 250 000 harjoituskoetta ja vastasivat yli 3 miljoonaan harjoitustehtävään Moodle verkko-oppimisympäristössämme. Oppimiskone on tarkoitettu itsenäiseen harjoitteluun ja sitä ei käytetä oppitunneilla eikä sillä korvata opetusta.

-Valmennuskurssilla harjoitellaan aineistokoetta ja oikeaa tapaa perehtyä aineistoon aikarajoite huomioiden. Kurssilla opetellaan kuinka sinun tulisi suhtautua kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon.

-Valintakokeen kestoa on lyhennetty, valmennuskurssilla tehdään aikarajoitteisia tehtäviä.

 

Verkko-oppimisympäristö on avattu 8.12.2017. Voit aloittaa harjoittelun heti kurssimaksun maksettuasi.

 

Valmennuskurssimme rakentuvat useasta eri kokonaisuudesta. Valmennuskurssin sisältö:

1. Opiskelutekniikan opetus, tehokas opiskelu ja avaimet opiskelupaikan saavuttamiseen (14 ot)

 

Valmennuskurssi alkaa opiskelutekniikan opetuksella.  Tuntien tarkoituksena on auttaa sinua valmistautumaan pääsykokeeseen tehokkaasti ja oikealla tavalla. Keskeisimpiä sisältöjä ovat: mm.  motivaatio ja ajankäyttö, monivalintakoe ja kurssimateriaalin tehokas hyödyntäminen. Kurssipalautteen perusteella ensimmäistä kurssipäivää on pidetty erittäin hyödyllisenä. Kurssin loppupuolella opiskelutekniikan opetukseen sisältyy ohjeiden antaminen varsinaista pääsykoetilannetta varten.

 

2.Tuutorointi

 

Jokaisella kurssilla on kurssituutori, jonka tehtävä on kannustaa ja tsempata hakijoita sekä kertoa omakohtaisia kokemuksia omasta valmistautumisesta. Tuutorit ovat tukenasi koko kevään valmennuskurssin ajan. He käyvät kurssipaikalla kurssin aikana sekä valvovat ja tarkastavat harjoituspääsykokeita. Tuutoreihin voit olla yhteydessä myös muina aikoina.

 

3. Aineopetus (84 ot) ja aineiston osuus pääsykokeessa (4 ot)

 • Tilastot ja todennäköisyyslaskenta (MAB5 ja MAA10, 30 ot)
 • Taloustieto (YH2, 30 ot)
 • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1, 24 ot).

 

Lähiopetustunnit pidetään asiantuntijaopettajan johdolla. Kaikilla opettajillamme on runsaasti aiempaa opetuskokemusta ja heillä on ylempi korkeakoulututkinto. Kaikki opettajamme toimivat myös päätyössään opetustehtävissä. Aikaisempina vuosina olemme saaneet erinomaista palautetta opetuksestamme. Lue lisää opettajista Opettajat välilehdeltä. Oppitunneilla valintakoevaatimukset käydään laajasti läpi esimerkkien avulla. Tunneilla ja harjoituksissa huomioidaan valintakokeen luonne, joka on monivalintakoe.

 

4. Videoluennot (aineopetus 84 ot + opiskelutekniikan osuus)

 

Kuvaamme valmennuskurssin lähiopetuksen kokonaisuudessaan. Opetusvideot ovat kaikkien kurssilaistemme katsottavissa rajoituksetta koko kevään ajan.

 

5. Harjoituspääsykokeet (8 kpl,  32 ot,  4 harjoituskoetta tehdään paikan päällä ja 4 harjoituskoetta Moodle verkko-oppimisympäristössä)

 

Valmennuskurssiin kuuluu 8 täysimittausta harjoituspääsykoetta, joissa on kysymyksiä kaikista aihealueista sekä joissakin kokeissa myös kokeessa jaettava aineisto. Lähiopetuskurssilla ja  verkkovalmennuskurssilla saat ylivoimaisen edun suhteessa muihin kursseihin. Kursseillemme osallistuu keväällä lukuisia (keväällä 2017 yli 1000 kurssilaista) kauppakorkeaan hakijoita ja he tekevät kurssiin kuuluvat harjoituspääsykokeet samaan aikaan. Julkaisemme kurssilaisten koetulokset nimettöminä verkkoympäristössämme. Voit siis verrata omaa osaamista suhteessa muihin hakijoihin.

 

6. Ekonomivalmennuksen Moodle verkko-oppimisympäristö ja kurssimateriaali

 

Lähiopetuskurssiin ja verkkovalmennuskurssiin kuuluu Ekonomivalmennuksen ainutlaatuinen verkko-oppimisympäristö, joka sisältää maineikkaan Oppimiskoneen.

Verkko-oppimisympäristön ja kurssimateriaalin sisältö lyhyesti on seuraava:

 • Oppimiskone
 • Avaimet opiskelupaikan saavuttamiseen, Opiskeluopas
 • Teoriatiivistelmät (3 kpl) valintakoevaatimuksista
 • Yli 3000 harjoitustehtävää
 • Ennakkoharjoittelumateriaali
 • Videoluennot
 • Keskustelupalstat
 • Harjoituspääsykokeiden tulokset

Markkinoiden ylivoimaisesti laajin ja monipuolisin verkko-oppimisympäristö ja kurssimateriaali.

 

Alla Oppimiskoneen esittelyvideo (Videolla esitellään vuoden 2017 Oppimiskonetta, kevään 2018 Oppimiskone vastaa uusia valintakoevaatimuksia)

 

 

 

 

Katso esimerkkejä kevään 2016 ja 2015 luennoista ja totea korkea laatutasomme itse! Videot löytyvät täältä.

 

Iltakurssit hinta 840 €. Aamukurssit hinta 990 €.

Verkkovalmennuskurssin hinta erikseen ostettuna on 340 €. (Ei sisällä painettuja kurssimateriaaleja, koska painos on loppunut.)

 

Huomioi myös kaverialennus. Mikäli ilmoittaudut kursseillemme yhdessä kaverisi kanssa, niin annamme kullekin ilmoittautujalle 50 € alennuksen kurssin hinnasta. 

 

Valmennuskursseihimme kuuluu takuu/vakuutus: mikäli et saa haluamaasi opiskelupaikkaa kauppakorkeakoulusta tai kauppatieteellisestä tiedekunnasta keväällä 2018, pääset valmennuskurssille keväällä 2019 takuuhinnalla, joka on 50 % kurssin hinnasta.

 

Lähiopetuskurssien ja verkkovalmennuskurssin oppimisympäristö avataan viimeistään tammikuussa.

Verkko-oppimisympäristöön pääset seuraavasta osoitteesta:

http://valmennuskurssi.ekonomivalmennus.fi

 

Mitä valintakokeessa menestyminen edellyttää?

Valintakoekiintiössä vain alle 10 % hakijoista saa haluamansa opiskelupaikan, on valintakokeeseen syytä valmistautua huolella ja siihen pitää varata riittävästi aikaa. Käytännön kokemukseen pohjautuen voi sanoa että opiskelupaikan saaminen edellyttää vähintään noin kahden kuukauden täysipäiväistä valmistautumista ja tuona aikana valintakoealue on luettava huolellisesti läpi neljästä kuuteen kertaan.

 

Millainen valintakoe on?

Kevään 2018 valintakoe pidetään 6.6.2018. Valintakoe perustuu seuraaviin lukion opetussuunnitelman mukaisiin oppimääriin (Opetushallituksen määräys 60/011/2015, opetussuunnitelma 1.8.2016 alkaen):

– Taloustieto (YH2, yhteiskuntaopin kurssi)
– Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1, historian kurssi)
– Tilastot ja todennäköisyys  (MAB5, lyhyt matematiikka) tai Todennäköisyys ja tilastot (MAA10). Valintakokeeseen riittää jompikumpi matematiikan oppimäärä.

sekä kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon.

 

 

Valintakokeessa esitetään monivalinta- ja/tai oikein/väärin-kysymyksiä. Oikeasta vastauksesta annetaan pisteitä ja väärästä vastauksesta niitä vähennetään. Monivalintakoe saattaa kuulostaa helpolta mutta älä anna sen hämätä – koe on todellisuudessa erittäin vaikea. Opiskelupaikan saamiseksi valintakokeessa tulee menestyä erittäin hyvin ja virheitä ei juurikaan saa tehdä. 

 

Suurimmalle osalle hakijoista opiskelupaikan saaminen vaikeutuu keväällä 2018. 

Keväällä 2018 suomenkielisessä kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa on 1550 aloituspaikkaa. Ensisijaisia hakijoita on ollut viime vuosina noin 7200. Keväällä 2018 aloituspaikoista 60 % eli 898 paikkaa täytetään todistuksen perusteella. Keskimäärin vain noin 12 % hakijoista saa opiskelupaikan todistuksen perusteella. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ensisijaisista hakijoista vain noin 8 % saa opiskelupaikan todistuksen perusteella ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun ensisijaisista hakijoista alle 10 % saa opiskelupaikan todistuksen perusteella. Uusi valintamenettely suosii sellaisia hakijoita, joilla on erinomainen todistus. Ensisijaisista hakijoista noin 88 %:n sisäänpääsy vaikeutuu merkittävästi keväällä 2018. Todistusvalinnan jälkeen jäljelle jää noin 6300 ensisijaista hakijaa ja vain 592 opiskelupaikkaa valintakoekiintiössä. Alle 10 % hakijoista valintakoekiintiössä saa haluamansa opiskelupaikan.

 

Hakukohteesta riippuen noin 90 % hakijoista osallistuu edelleen valintakokeeseen. Kilpailu opiskelupaikoista valintakoekiintiössä on jatkossa kovempaa kuin aikaisemmin. Hakijan on menestyttävä valintakokeessa erittäin hyvin. Aikaisempien vuosien tulosten perusteella Ekonomivalmennuksen valmennuskurssille osallistuminen parantaa merkittävästi mahdollisuuksia saada haluamasi opiskelupaikka.

Kurssivalikoima:

 • Helsinki helmikuu aamu
 • Helsinki helmikuu ilta
 • Helsinki huhtikuu aamu
 • Helsinki huhtikuu ilta
 • Tampere huhtikuu aamu 
 • Tampere huhtikuu ilta
 • Oulu huhtikuu ilta
 • Turku huhtikuu aamu
 • Turku huhtikuu ilta
 • Verkkovalmennuskurssi

Tietoja valmennuskurssin maksamisesta:

Valmennuskurssi maksetaan normaalisti kahdessa erässä. Ensimmäinen erä (varausmaksu, 200 euroa) erääntyy noin 2 viikkoa ilmoittautumisen jälkeen. Loppuosa kurssimaksusta erääntyy noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista. Loppuosan voi halutessaan maksaa myös kahdessa erässä. Mikäli kurssin alkamiseen on alle 3 viikkoa, niin erillistä varausmaksulasku ei lähetetä. Verkkovalmennuskurssin kurssimaksu erääntyy noin kaksi viikkoa ilmoittautumisen jälkeen ja se on mahdollista maksaa kahdessa erässä. Kaikki laskut lähetetään sähköpostitse. Mikäli haluat paperilaskun, niin muista kertoa asiasta ilmoittautumisen yhteydessä lisätiedoissa. Paperilaskun lähettämisestä perimme 5 euron laskutuslisän.

 

Sivuston yhteistyökumppani hakukoneoptimoinnissa on google-hakukoneoptimointi.